Doprava zdarma  Při objednávce nad 3 500 Kč doprava zdarma.

RSS

Články - příspěvky '2022' 'duben'

Schopnosti a dovednosti dítěte před nástupem do 1. třídy
„Co všechno by mělo dítě umět při nástupu do 1. třídy?“ Tuto otázku si jistě klade většina rodičů, jejichž děti se chystají zahájit povinnou školní docházku. Jde o otázku velmi složitou, proto bychom měli mít na paměti, že každé dítě je individuální osobnost a neměli bychom ho přísně srovnávat s ostatními.
Nový zpěvník autorů kroměřížské pedagogické školy aneb jakou píseň dětem vybrat
Vybrat pro děti vhodnou písničku, naučit se k ní instrumentální nebo pohybový doprovod a objevovat kouzlo všedního i svátečního muzicírování. To pro učitele na mnoha typech škol nabízí nový zpěvník autorských písní pro nejmladší zpěváčky, který vznikl jako reakce na pandemií uzavřené školy a umlčené hodiny hudební výchovy.
Naděje pro děti s autismem
Autismus je poruchou vývoje sociální interakce a komunikace. Jde o vrozenou odlišnost ve vývoji a fungování mozku, která způsobuje, že dítě se chová a myslí jinak než jeho vrstevníci. Má potíže v komunikaci, nedokáže adekvátně reagovat na běžné situace. Na druhou stranu v některých oblastech může dítě s autismem výrazně převyšovat ostatní, třeba v matematice, jazycích nebo polytechnice.